Alsóörs, Vasút utca 14.
+36702212022
info@sailbalaton.hu

Mire készülj fel vitorlás bérlés előtt?

Vitorlásbérlés Alsóörsön, hajóbérlés a Balatonon, hajóértékesítés

Mire készülj fel vitorlás bérlés előtt?

Tökéletes vitorlázás a Balatonon 

Szerelmes vagy a Balatonba és a vitorlázásba? Ha a tökéletes kikapcsolódást egy vitorlás hajón képzeled el, akkor vágj bele a vitorlás bérlésbe. Tökéletes megoldást kínálunk – bérelj vitorlást a SailBlatonnal ! Az alábbi linkre kattintva nézd meg hajókínálatunkat: hajóink

A vitorlás hajó bérlésekor lehetőség nyílik arra, hogy a Balaton számos szép pontját vitorlás hajóval élvezd. Minden alkalommal, amikor eldöntöd, hogy nálunk bérelsz vitorlás hajót, biztos lehetsz benne, hogy tökéletesen karbantartott vitorlást biztosítunk a számodra.

A vitorlás bérlés kihívásokat tartogathat. Mégis reméljük, hogy ez a kezdőknek szóló hajó bérlési útmutató hozzájárul, hogy a vitorlás bérlés kevésbé legyen bonyolult a számodra.

Hogyan készülj fel a vitorlás hajó bérlésre ?

Az első lépés a vitorlázó társaság összegyűjtése. A családtagokat lényegesen egyszerűbb összeszervezni, ám ha baráti társasággal szeretne vitorlás túrára menni, akkor már nem egyszerű mindenkinek megfelelő időpontot találni. 

Miután megvan a vitorlázás időpontja, a második lépés kitalálni, hogy a Balaton melyik részén szeretnének vitorlázni és persze kitalálni a vitorlázási útvonalat

Mire figyelj vitorlás túra útvonal megtervezésekor ?

Kikötők

Tájékozódj a kikötőről, ahol kikötni szándékozol. Olvasd el a kikőtőről a leírásokat, útmutatókat a kikötő honlapján, keresd meg a kikötőt az interneten, vagy kérj bátran további tájékoztatást a charter cégtől.

Időjárás

Az időjárás viszonyait mindenképp vedd figyelembe. Erre néhány hasznos alkalmazást ajánlunk a figyelmedbe:

1. Balatonsailing

App a tengerészeknek! Tévedtél már el a vízen? Kínlódtál már éjjel a navigációval? Szeretnéd tudni, milyen messze van az úti cél? Kíváncsi vagy  a Balaton környéki gasztronómiára? A megoldás a BalatonSailing! Funkcióink: Navigációs port információk, OpenSeaMap alapú tengeri térkép

Letöltés: onelink.to/xmrt88

2. Navionix

A tengeri területek, tavak és folyók térlépe. A Navionics elektronikus navigációs térképei a csónakázóknak a világ minden tájáról részletes térképrajzot, HD batimetriát és fejlett funkciókat kínálnak GPS-térképrajzukkal és mobileszközeikkel való használatra.

Letöltés: https://www.navionics.com/usa/apps/navionics-boating

3. Windy

Időjárási radar, szél és hullámok előrejelzése hajósoknak, szörfösöknek, siklóernyőknek, pilótáknak, matrózoknak és bárki másnak. Világszerte animált időjárási térkép, könnyen használható rétegekkel és pontos előrejelzéssel.

Letöltés: https://windy.app/

4. Windguru, a Windy-vel ellentétben az uralkodó széljárást is mutatja.

Speciális szél- és időjárás-előrejelzések a szörfözéshez, a kite szörfözéshez és a szélhez kapcsolódó egyéb sportokhoz. Előrejelzések a Föld bolygó bármely helyére!

Letöltés: https://www.windguru.cz

Vitorlázás időtartalma

Vitorlás bérlés előtt érdemes átgondolni a vitorlás túra útvonalat. Tervezésekor mindenképp tartsd szem előtt a hajókölcsönzés időtartamát, és ennek megfelelően állítsd be a vitorlázási tevékenységet. Ajánlott naponta három-hat órányi vitorlázás.

Üzemanyag fogyasztás

Ne feledd az üzemanyag-fogyasztást átgondolni vitorlás bérlés előtt, amely az időjárási viszonyoktól és a hajó típusától és méretétől függ. A vitorlás átlagosan 5-12 liter üzemanyagot fogyaszt. 

Javasoljuk, hogy a felsorolt szempontokat gondold végig a vitorlás túrára készülve! Jó szelet!

Vitorlázásra készülsz? Olvasd el a cikkünket arról, hogy mit érdemes a vitorlázáshoz magaddal vinni: Vitorlázáshoz szükséges dolgok listája