Vitorlás hajó bérlési útmutató

Hajóbérlés - Hajóértékesítés

Vitorlás hajó bérlési útmutató

Tökéletes vitorlázás a Balatonon 

Szerelmes a Balatonba és a vitorlázásba? Ha a tökéletes kikapcsolódást egy vitorlás hajón képzeli el, akkor vágjon bele a vitorlás hajó bérlésbe. Tökéletes megoldást kínálunk Önnek – béreljen egy vitorlást a SailBlatonnal ! Hajóink link

A vitorlás hajó bérlésekor lehetősége nyílik arra, hogy a Balaton számos szép pontját vitorlás hajóval élvezze. Minden alkalommal, amikor eldönti, hogy egy vitorlás hajót, tökéletesen karbantartott vitorlás hajót biztosítunk Ön számára, amely teljesen megfelel az Ön igényeinek.

A hajó bérlés kihívásokat tartogathat. Mégis reméljük, hogy ez a kezdőknek szóló hajó bérlési útmutató hozzájárul, hogy a vitorlás bérlés kevésbé legyen bonyolult az Ön számára.

Hogyan készüljön fel a vitorlás hajó bérlésre ?

Az első lépés a vitorlázó társaság összegyűjtése. A családtagokat lényegesen egyszerűbb összeszervezni, ám ha baráti társasággal szeretne vitorlás túrára menni, akkor már nem egyszerű mindenkinek megfelelő időpontot találni. 

Miután megvan a vitorlázás időpontja, a második lépés kitalálni, hogy a Balaton melyik részén szeretnének vitorlázni és persze kitalálni a vitorlázási útvonalat

Mire figyeljen vitorlás túra útvonal megtervezésekor ?

Kikötők

Tájékozódjon a kikötőről, ahol kikötni szándékozik. Olvassa el a kikőtőről a leírásokat, útmutatókat a kikötő honlapján, keresse meg a kikötőt az interneten, vagy kérjen bátran további tájékoztatást a charter cégtől.

Időjárás

Az időjárás viszonyait mindenképp vegye figyelembe. Erre néhány hasznos alkalmazást ajánlunk a figyelmébe 1. blatonsailing – 2. navionix 3. windy 4. windguru jobb mint a windy – uralkodó széljárást mutatja) szerint.

Vitorlázás időtartalma

Vitorlás túra útvonal tervezésekor mindenképp tartsa szem előtt a hajókölcsönzés időtartamát, és ennek megfelelően állítsa be a vitorlázási tevékenységet. Ajánlott naponta három-hat órányi vitorlázás, ami 15-25 NM-t jelent. 

Üzemanyag fogyasztás

Ne feledje az üzemanyag-fogyasztást, amely az időjárási viszonyoktól és a hajó típusától és méretétől függ. A vitorlás 5-12 liter üzemanyagot fogyaszt. 

Javasoljuk, hogy a felsorolt szempontokat végiggondolja a vitorlás túrára készülve.

No Comments

Add your comment