Alsóörs, Vasút utca 14.
+36702212022
info@sailbalaton.hu

Balaton hajóbérlés: tippek a tökéletes balatoni hajóbérléshez

Vitorlásbérlés Alsóörsön, hajóbérlés a Balatonon, hajóértékesítés

Balaton hajóbérlés: tippek a tökéletes balatoni hajóbérléshez

Hogyan bérelj hajót a Balatonon?

A nyár hamarosan elkezdődik, és szerencsére rengeteg idő áll a rendelkezésére egy emlékezetes nyaralás megszervezésére. Azok számára, akik szeretik a vitorlázást a Balatonon, számtalan lehetőség van hajót bérelni. Mégis, valljuk be, a vitorlás bérlés a Balatonon nem mindig egyszerű. Íme néhány hasznos tipp, hogy mire kell figyelned hajó bérléskor a Balatonon, és hogyan készülj fel arra, hogy a legbiztonságosabb és legmegfelelőbb hajót szerezd be.

Nézz szét, milyen cégek hirdetnek Balatonon hajóbérlést

A túl sok lehetőség megnehezíti a választást. Tehát, mielőtt ténylegesen elkezdenéd keresni a hajókölcsönzőket, meg kell próbálnod szűkíteni a keresést, és a listát egy vagy két hajótípusra kell korlátoznia. Ezt a stratégiát szem előtt tartva a helyes döntés meghozatala automatikusan könnyebb lesz. Íme néhány szempont, amelyek segítenek végiggondolni, hogy mire érdemes figyelni vitorlás bérlés előtt:

  1. Balaton hajóbérlés utasok száma; ezt biztosan tudnod kell, mielőtt hajót bérelsz. Az 5 fő befogadására alkalmas kishajók ára más, mint azoké, amelyeket 8-12 utas számára terveztek. 
  2. Balaton hajóbérlés ár; a legtöbb cég óradíjat számol fel a hajó kölcsönzésért Ha több napra van szükséged hajóra, akár hetekre, akkor kedvezményesebb ajánlatot kaphatsz.

Nézd át alaposan a bérleti szerződést Balaton hajóbérlés előtt

Csakúgy, mint bármely más bérleti szerződést, a vitorlás bérlést a Balatonon is jogi megállapodás szabályozza. Mielőtt fizetnél a hajóért, győződj meg róla, hogy gondosan átnézte a dokumentum egyes szakaszait. Íme néhány fontos szempont, amelyre figyelni érdemes:

Ellenőrizd a felelősségedre vonatkozó részeket

Abban az esetben, ha valami történik a vitorlással, miközben használod, valószínűleg felelősséggel tartozol az ebből eredő károkért. Fontos meggyőződni arról, hogy megértetted, milyen potenciális károkért tartozhatsz felelősséggel, és hogyan lesznek elszámolva az ehhez kapcsolódó költségek.

A legtöbb esetben nem az időszerű technikai károkért felelsz, hanem az hajót ért nem rendeltetészserű használatból fakadó károkért. Tehát, ha például a motor meghibásodik, akkor nem kell fizetned a javítási számlákat.

Ne feledd, hogy a bérbeadás előtt a cégnek röviden el kell magyaráznia a hajó megfelelő működését.

Sőt, győződj meg róla, hogy egyértelműen megértetted a lemondási feltételeket, mielőtt aláírod; a legtöbb cég ezt a dokumentumot fogja kérni, amely alapvetően kimondja, hogy utazása során Te felelsz a hajóért és a személyzet biztonságáért.

No Comments

Add your comment